Kozmetika szeretettel

Olvass a legérdekesebb kozmetikai témákról, legyél tudatos és gyönyörű!

sorellabeauty.net

Mit jelent a vízhiány?

vízhiány

Száraznak és dehidratáltnak érzed a bőröd? Ez a probléma bármilyen életkorban megjelenhet és okoz kellemetlen tüneteket. Ilyenkor ha megtapintjuk bőrünk tapasztalhatjuk, hogy érdes, hámlik, húzódik és ez akár a bőr fokozott érzékenységéhez is vezethet. Pedig az egészséges bőr alapja a megfelelő hidratáció!

Mikor beszélünk felszíni és mélyrétegi vízhiányról?

Fiatalabb korban találkozunk inkább felszíni vízhiánnyal, ilyenkor a hám szarurétegének csökken a víztartalma, de lehet vízhiány a hám többi rétegében is, azonban a mélyrétegi vízhiány esetén a bőr mélyebb rétegeiben igen erősen jelen van a vízhiány, pontosabban a hám és az irharéteg között. Ha nem tudod, hogy milyen mértékű a vízhiány a te bőröd esetében, le tudod tesztelni egyszerűen. Fogd két ujjad közé a bőröd és ha látszódnak a mélyebb ráncok, illetve miután elengeded nehezen nyeri vissza eredeti alakját, akkor már a mélyrétegi vízhiány fennállhat.

Mi a kialakulásának az oka?

Ez több dolog miatt is kialakulhat. Ha helytelenül táplálkozunk, nem viszünk be elegendő vizet a szervezetünkbe. Persze ott vannak a külső környezeti hatások is főleg nyáron, hiszen a napfény és a meleg fokozza bőrünk dehidratációját. A kor előrehaladtával is kialakulhatnak ezek a tünetek. Sajnos sok esetben a tévesen beépült bőrápolási szokás okozza a bőr hidratáltságának elvesztését. Viszont sosem késő tenni ellene és újra üdének és frissnek érezni bőrünk!

Napi bőrszépítő rutin kialakítása!

Első lépés, hogy használjunk bőrtípusnak megfelelő arclemosó terméket, ugyanis ha csak vízzel mossuk az arcunkat, azzal nem tudjuk eltávolítani a napi szennyeződést a bőrről. A második lépés a hidratáló tonik használta. Ezzel a két lépéssel gyönyörűen előkészítettük a bőrünk a harmadik lépésre, a hidratáló nappali krém felvitelére, amit így már a bőrünk maximálisan tud hasznosítani a bőr számára. Fokozott vagy mélyrétegi vízhiány esetén az alap rutinunk mellé éjszakára éjszakai krémet használjuk, illetve hidratáló szérumot vagy ampullát, amit még a krémezés előtt vigyünk fel.

Hozd ki bőrödből a maximumot a Vagheggi termékeivel!

A Vagheggi minden termékcsaládja tartalmaz bőrazonos és könnyen beépülő hidratáló anyagokat, amit bármilyen vízhiány esetén használhatunk. Ahhoz, hogy a bőr regenerálódni tudjon szükség van intenzív kozmetikai kezelésre és az otthoni bőrápolási rutinra folyamatosan. A kezelésekről bővebben ITT olvashattok. A termékekről pedig ezen az oldalon találtok minden hasznos információt.

Ha kérdés merülne fel benned a témával kapcsolatban vagy tanácsra lenne szükséged, írj bártan! ?

Kozmetika szeretettel!

Szűcs Dorka, Vagheggi Beauty Specialista

0 0 értékelések
Értékelés
Hozzászólási értesítő
Visszajelzés
guest
0 Hozzászólás
Szövegközi hozzászólás
Minden hozzászólás megtekintése

Szűcs Dorka | Sorella Beauty | Kozmetika Szeretettel