Kozmetika szeretettel

Olvass a legérdekesebb kozmetikai témákról, legyél tudatos és gyönyörű!

sorellabeauty.net

Hogyan napozzunk helyesen?

fényvédő

Sokunknak csak akkor jut eszébe a fényvédelem, ha strandra vagy kirándulni megyünk a nyári időszakban. Bár a fényvédő termékek használatának fontosságát ma már egyre többen tudják, de még mindig sok a téves információ vagy az információ hiánya a fényvédő termékekről. Mivel számos helyen lehet fényvédős készítményeket vásárolni fontosnak tartom elmondani, miért nem mindegy, mit használunk a bőrünk védelme érdekében és mire érdemes figyelni a megvásárlásuk során.

Miért fontos a fényvédelem és mi az az SPF?

Az arcon megjelenő bőröregedési folyamatok 80 százalékáért az UV fény a felelős. Hiába használunk bőrfiatalító termékeket és járunk rendszeresen kozmetikai kezelésekre, ha nem figyelünk a napvédelemre, akkor jelentősen felgyorsíthatjuk ezt a folyamatot.

Tudtad, hogy az UVA sugarak egész évben jelen vannak és a legmélyebbre ható UV sugártartomány? Ugyanis az UVA sugarak tehetők felelőssé többek között a napallergia vagy a pigmentfoltok kialakulásáért. Az UVB sugarak pedig nyáron vannak jelen a nappali órákban, ami a barnaságért, de a leégésért is felelős.

Ezért fontos, hogy fényvédő készítményünk kombinált fényvédelmet tartalmazzon, fizikai és kémiai fényvédőt, ami úgy működik, mint egy tükör, a bőr felszínéről visszaverik az UV sugarakat (UVA, UVB) Illetve tartalmaznak kémiai fényvédőt, amik a bőrbe felszívódnak és ott nyelik el a káros sugarakat a bőr helyett, nem halmozódnak fel a bőrben és bőrbarát formulák.

Az SPF érték pedig arról ad információt, hogy a termék milyen mértékben nyújt védelmet az UVB sugarakkal szemben. Az SPF15 93%-ban, az SPF30 97%-ban és az SPF50 98%-ban blokkolja az UVB sugarakat. Ezáltal megkülönböztetünk alacsony, közepes és magas fényvédelmet adó termékeket.

Az alacsony és közepes fényvédelmet adó termékek ideálisak a sötétebb és napbarnított bőrökre, a magas fényvédelmet adó termékek világos és közepesen barna bőrökre, érzékeny bőrre, valamint gyermekek számára.

Milyen szempontok alapján válasszunk fényvédő terméket?

Most, hogy tudjuk, milyen fontos a fényvédelem beszéljünk arról, hogy mik azok a szempontok, amik mellett nem szabad elmennünk egy fényvédő termék kiválasztása során. Tehát tartalmazzon fizikai és kémia fényvédőt, legyen vízálló, korall barát, ami olyan fényvédő összetevőket jelent, melyek nem károsak a tengeri és vízi élővilágra.

Egyenletes barnulást biztosítson, könnyű textúra jellemezze, ami azonnali frissességet kölcsönöz a bőrnek és amit szívesen újra felviszünk bőrünkre, hiszen többször is meg kell ismételni a krém felvitelét a napozás során.

Milyen terméket ajánlok én?

A Vagheggi kutatás-fejlesztési részlege létrehozta a Summer Paradise termékcsaládot, amely mindezen kritériumoknak teljes mértékben megfelel és tökéletesen egyesítette a maximális fényvédelmet a bőr öregedés elleni védelemmel (anti photoaeging). Növényi alapú fitokozmetikai termékei, nyugtatják, hidratálják és táplálják a bőrt. Bőrbarát, még a legérzékenyebb bőrökre is ideális, valamint hozzájárul a szép barna bőrszín eléréséhez és megtartásához. További információt itt tudtok olvasni.

Regisztrálj és használd a vendégkódot (16944693) amivel állandó 10% kedvezményben részesültök a vásárlás során.

Ha bármilyen kérdés merülne fel a bőrápolással vagy az imént kifejtett témával kapcsolatban keress bizalommal! ?

Szűcs Dorka kozmetikus, Vagheggi Beauty Specialista

0 0 értékelések
Értékelés
Hozzászólási értesítő
Visszajelzés
guest
0 Hozzászólás
Szövegközi hozzászólás
Minden hozzászólás megtekintése

Szűcs Dorka | Sorella Beauty | Kozmetika Szeretettel